Enoitalia professzionális bogyózó-zúzó gépek
Az Enoitalia-ról
Az Enoitalia az 1960-as években alakult családi vállalkozásként Olaszországban elsősorban zúzó-bogyózó gépek gyártására. Napjainkra a cég az egyik legjelentősebb borászati gépgyártóvá lépett elő, miközben továbbra is megőrizte családias jellegét, a hobbi- és kisüzemi borászati gépektől a legmodernebb, ipari berendezésekig szinte minden megtalálható termékkínálatában. A piacon kitűnik a konkurenciából, hogy míg más gyártók rengeteg olcsóbb, műanyag alkatrészt használnak fel, az Enoitalila igyekszik mindenhol strapabíró fém elemeket alkalmazni, ráadásul ennek ellenére termékeik rendkívűl kedvező árfekvésűek és ár-érték arányúak.
Enoitalia professzionális bogyózó-zúzó gépek
Az olcsóbb, elsősorban házi- és kis borászatokban használatos zúzó-bogyózógépekkel ellentétben az ipari kategóriájú berendezések kíméletesebben képesek feldolgozni a szőlőt, és egyúttal jobb minőségű bor készítésére alkalmasak. Mivel a zúzó-bogyózó berendezések először összezúzzák a gyümölcsöt, majd utána választják le a szemeket a csutkáról, elkerülhetetlen, hogy a zöld részekből felszabaduló erősebb savakból kerüljön a borba. A bogyózó-zúzó gépek esetén előbb történik meg a bogyózás, mely során a szőlőszemek végig érintetlenek maradnak, és csak a zöld részek eltávolítása után kerülnek összezúzásra, így sokkal jobban kontrollálhatjuk a bor minőségét.